• Jan Nijenhuis onverwacht overleden

    Geschokt, maar toch ook veel mooie herinneringen, was de overwegende reactie van oud-teamgenoten op het door Andy doorgezonden bericht dat Jan Nijenhuis in de nacht van 14 op 15 januari jl. op 56-jarige leeftijd totaal onverwacht overleden was.

    Jan kwam in 1986 met een groot contingent waterpoloërs over van stadgenoot Zwemlust Den Hommel naar UZSC om daarna 20 jaar deel uit te maken van het roemruchte zesde herenteam, dat meteen al een onuitwisbare indruk achterliet met hun uitvoering van het Zwanenmeer tijdens het 75-jarig lustrum van UZSC. In de jaren die volgden waren de jaarlijkse wedstrijden tegen het vijfde, echte, UZSC-team en het Kringbekerkampioenschap van Nederland (dat 1x gehouden is..) hoogtepunten. Hierbij, maar ook bij de teamuitjes en de regelmatige teamskivakanties, was Jan één van de gangmakers.

    Na een aantal jaren voor trainingen en wedstrijden heen en weer gereden te zijn naar zijn nieuwe woon- en werkplaats Zwolle nam hij in 2009 de volstrekt begrijpelijke beslissing over te schrijven naar Swol 1984. In de annonce van zijn overlijden op waterpolo.nl wordt hij door die club herdacht als een bijzondere man met een passie voor de zwemsport, ambitie en visie en een gezonde dosis humor, een man ook die een ongelofelijke en warme indruk bij Swol 1984 heeft achtergelaten. Dat is ook exact de wijze waarop hij in de herinnering van de UZSC’ers die hem gekend hebben zal voortleven. Rust zacht Jan!