• BERICHT LESZWEMMERS KWAKEL
  Beste UZSC-ers,
   
  We hopen dat dit bericht iedereen in goede gezondheid treft.
   
  Leszwemmen
  Zoals jullie gemerkt hebben liggen ook de lessen in zwembad de Kwakel op dit moment stil. Dinsdag 31 maart zijn de maatregelen in verband met het Corona virus verlengd. Dit betekent dat er tot in ieder geval 28 april geen lessen zullen plaatsvinden in zwembad de Kwakel. 
   
  Kosten leszwemmen
  We begrijpen dat het heel vervelend is dat een deel van de lessen waarvoor U betaald heeft, niet meer zullen plaatsvinden. Op dit moment onderzoeken er of we tot een eventuele restitutie over kunnen gaan. Hier zal op korte termijn meer duidelijkheid over komen. We informeren jullie t.z.t. uiteraard en hopen op jullie begrip. 
   
  We hopen dat iedereen de verantwoordelijkheid blijft dragen en zich aan de regels houdt. Want samen moeten we het doen.
   
  En natuurlijk hopen wij jullie weer snel te zien in zwembad de Kwakel.
   
  Met vriendelijke groet, ook namens het bestuur,
   
  Charel de Rijk
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Wij bieden het enige echte Zwem-ABC aan in Zwembad De Kwakel!

  Bij UZSC beginnen we met zwemles als kinderen vijf jaar oud zijn. Doel van leszwemmen is jonge kinderen basisvaardigheden van zwemmen bij te brengen. Na het behalen van diploma A, B en C van het Zwem-ABC zijn kinderen vertrouwd met water en kunnen ze zich over het algemeen goed redden. Het lesplan kun je hier downloaden.

 • In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma's leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.
  Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma's en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid. Dit geeft je als ouder/verzorger vier zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma's A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiele diploma's worden bijvoorbeeld erkend door brandweer-, politie- en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.)
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles word je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

  Dus: kies bewust en ga voor zekerheid. Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op allesoverzwemles.nl
   
  Locatie
  Lessen worden gegeven in zwembad De Kwakel
  (adres: Paranadreef 10&spacer 3563 AX Utrecht)
   
  Lestijden
  Woensdag van 18:00 tot 19:30 uur watergewenning.
  Zaterdag van 12:15 tot 13:15 uur watergewenning en van 13:15 tot 14:15 groep A, B, C.
   
  Tarieven
  De tarieven vind je hier Meer weten? Stuur dan even een e-mail of bel met onze zwemlescoordinatoren Charel de Rijk en Antoinette de Rijk (030 877 55 40).
  Zij zijn vanaf 18:00 uur telefonisch bereikbaar.