• In Memoriam: Matthieu ‘Tjeu’ van den Bosch (1969-2023)

  Op 11 december 2023 is er plotseling een einde gekomen aan het leven van Matthieu van den Bosch. Deze gebeurtenis heeft velen diep geraakt, aangezien hij geliefd en gewaardeerd werd door iedereen in zijn omgeving. Matthieu, ook wel bekend als ‘Tjeu’,
  werd geboren op 14 februari 1969 in Utrecht als derde van vier broers. Hij groeide op in een arbeidersgezin en kreeg een ‘strakke’ maar liefdevolle opvoeding van zijn ouders, Sjaan en Ad. Zijn vader was timmerman.

  Tomeloze inzet
  Tjeu had een avontuurlijke en veelzijdige geest. In 2006 vond hij zijn roeping als calculator bij Strukton Rail na diverse baantjes in de taxibranche en horeca, en vanaf 2009 werkte hij zijn weg omhoog naar de positie van Gebiedsmanager Inkoop & Contracten bij ProRail. Hij behaalde bovendien vier jaar geleden succesvol zijn HBO-diploma en heeft de laatste jaren met grote toewijding leiding gegeven aan een team.

  Komisch springen
  Naast zijn werk genoot Tjeu van alle aspecten van het leven. Naast motorrijden was vooral sport zijn lust en zijn leven. Wat niet algemeen bekend is bij UZSC, is dat Tjeu op jonge leeftijd lid was van de Utrechtse club Zenith, waar hij deelnam aan schoonspringen. Samen met zijn goede vriend Michel Koenders, met wie hij vriendschap voor het leven sloot. Ze deden samen ook aan komisch springen en gaven spectaculaire shows in Zwembad Den Hommel.

  Waterpolo
  Tjeu begon pas op 20-jarige leeftijd met waterpoloën bij UWV Wilskracht, wat uiteindelijk Zwemclub Utrecht zou worden. Dat deed hij samen met Michel. Na een onderbreking, waarin hij zich richtte op langeafstand zwemmen, pakte hij het waterpolo weer op. Dit keer bij UZSC, waar zijn zoon Skip ook al actief was. Samen met Michel speelde hij in heren 7, dat twee keer per week samen met heren 5 en 6 traint. De teams zijn een mix van jong en oud, waarbij de spelers elkaar afwisselen als trainer. De sfeer is altijd goed, er wordt veel gelachen maar ook serieus getraind. Vorige week donderdag was Tjeu aan de beurt om training te geven. Toen een speler die we hier niet bij naam zullen noemen weer eens aan het treuzelen was, riep hij hem toe: “Hé ouwe, schiet op. We zijn al begonnen!” Maar de grijns op zijn gezicht verried dat hij het niet serieus meende. Wie had toen kunnen voorspellen dat dit zijn laatste training zou zijn? Een avond die we om verschillende redenen nog lang zullen herinneren.

  Waterliefhebber
  Tjeu was een echte waterliefhebber en bracht het liefst zoveel mogelijk tijd op of in het water door. Naast zijn passie voor waterpolo, genoot hij ook van andere vormen van water. Zo stond hij regelmatig op een snowboard in de besneeuwde bergen en op zaterdagochtenden ging hij samen met zijn vader en later zijn buurvrouw zwemmen in Zwembad De Krommerijn. Op zonnige dagen trok hij eropuit met zijn bootje.

  Betrokken en enthousiast
  Tjeu was een betrokken lid en zette zich met enthousiasme in voor de jeugd. Hij gaf spelregellessen en was regelmatig langs de kant te vinden als trainer of als coach. Daarnaast was hij jarenlang waterpoloscheidsrechter voor UZSC en promoveerde kortgeleden naar het niveau van bondsscheidsrechter. Als er Beachwaterpolo werd gespeeld in de Singel, was hij er met zijn bootje om het speelveld in het water te leggen. Zo was hij er ook altijd voor zijn vrienden.

  Kinderen boven alles
  Boven alles verheven stonden zijn kinderen Kiki en Skip. Tjeu was een trotse en liefdevolle vader, en zijn kinderen waren alles voor hem. Ze woonden op een woonark op het Merwedekanaal, die door Tjeu zelf was ontworpen en gebouwd. Hij was altijd in de buurt en stond onvoorwaardelijk voor hen klaar. Altijd! Tot het laatste moment.

  Plaagstootjes met een knipoog
  We hebben Tjeu bij UZSC leren kennen als een man met ontzettend veel humor, die als geen ander plaagstootjes kon uitdelen. Maar altijd met een knipoog. Hij genoot met volle teugen van het leven en was altijd wel te porren voor gezelligheid. Als vriend en clublid was hij alom geliefd en gewaardeerd. We zullen hem dan ook enorm missen.

  Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Nathalie, zijn kinderen Kiki en Skip, familieleden, teamgenoten, trainingsmaatjes en vrienden. We wensen hen heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

  Matthieu, je blijft voor altijd in onze herinnering voortleven. 

  Rust zacht, lieve vriend en clubgenoot


  Het bestuur van UZSC