• In memoriam Harold Rolfes

  (4/11/1964 – 4/11/2021)

  Op donderdag 4 november 2021 overleed onze vriend, teamgenoot en clublid Harold Rolfes. Naast zijn gezin en motorrijden, vervulde waterpolo een belangrijke rol in Harolds leven. Hij waterpolode dan ook al vanaf zijn 7e jaar. Eerst bij De Kikker in Emmen en in zijn studententijd  bij ZPV Piranha in Enschede. Later na zijn afstuderen bij ZDHC in Den Haag en sinds 2002 bij UZSC.

  Harold was iemand die de zaken benoemde zoals ze waren en wond er geen doekjes om, dat zijn vooruitzichten als gevolg van zijn ziekte slecht waren. Wat daarbij opviel, was zijn enorme positiviteit en veerkracht. Hij was vastberaden het beste uit zijn leven te halen. 

  Harold was een enorme knokker, die in zijn waterpolospel niet van wijken wist en door bleef vechten tot het einde ‘Het omgaan met tegenslag, terugknokken, dat is wat je bij waterpolo leert’, zei hij eens. ‘Als je onder water wordt geduwd, dan krijg je het even benauwd en vecht je je naar de oppervlakte.’ Hij verkeerde altijd in een goede conditie en zelfs toen de ‘jaarringen’ zichtbaar werden, kon Harold het zijn tegenstander knap lastig maken. Toen hij steeds zieker werd, gaf hij zich dan ook niet zomaar gewonnen. Hij ging het gevecht aan. Tussen alle behandelingen door lag hij als het even kon in het water. Al was het maar voor een paar minuten.

  Harold was ook een echte teamspeler. Toen het spelen niet meer ging, nam hij de rol van coach op zich. Zo heeft hij vorig jaar september de enige uitwedstrijd van H6 gecoacht. Het is jammer dat het door corona bij die ene wedstrijd is gebleven. 

  In het nieuwe seizoen, dat in september begon, was Harold niet meer fysiek in staat om bij de wedstrijden aanwezig te zijn en volgde hij ze thuis via de KNZB-app. Via de H6 team-app reageerde hij dan op de prestaties van zijn team. Zo bleef Harold tot het einde toe nauw betrokken bij zijn sport, en zijn team. 

  We zullen Harold missen!

  Het bestuur wenst Dominique en zijn kinderen Kobus, Agnes & Milou,
  zijn vader Rieks Rolfes en zus Lianne, overige familieleden en vrienden
  heel veel kracht bij het verwerken van dit enorme verlies.

  Het bestuur