• Meet the coaches!

  Leer hieronder al onze fantastische coaches kennen:

 • Johan Aantjes (Heren 1)

  Johan Aantjes is met ingang van het seizoen 2022-2023 de nieuwe hoofdtrainer en coach van de Herenselectie.

  Utrechter Aantjes is geen onbekende voor UZSC. Hij begon op 8-jarige leeftijd met waterpolo  bij Zwemlust/Den Hommel in Utrecht. Vanaf zijn 16e speelde hij bij HZC De Robben in Hilversum. Tussen 1974 en 1985 kwam hij uit voor Nederlandse Jeugdselecties en het Nederlands Team. Hij nam deel aan het WK in 1982, het EK in 1983 en de Olympische Spelen in 1984. Daarnaast was hij 2x bondscoach van het Nationale herenteam, van1999 t/m 2003 en van 2006 t/m 2013. Momenteel is hij bondscoach van jongens onder 19 jaar.
  In 2021 was Johan hoofdtrainer van de herenselectie van BZC Brandenburg en daarvoor was hij  als coach verbonden aan ZV De Zaan, AZ & PC, Nereus en de dames van Brandenburg. Hij is momenteel ook hoofdtrainer van het RTC/RWPC midden.

  In het verleden was Johan al enige jaren verbonden aan de club als jeugdcoördinator. Ook nu gaat hij zich inzetten voor de jeugdopleiding binnen UZSC.

 • Peter Simons (Assistent Trainer/ Assistent Coach Heren 1)

  Peter Simons is weer teruggekeerd als trainer bij UZSC. Na 2 jaar de talenten van UZSC getraind te hebben bij Heren 2 (met winst Man Meer cup en kampioen van Nederland) gaat Peter dit jaar als assistent van Johan Aantjes het Heren 1 team ondersteunen.

  Geboren in Nijmegen, woonachtig in Beek en Donk (Noord Brabant,) zit waterpolo in de genen. Als speler en coach succesvol geweest bij PSV, met mooie Europacup ervaringen.

  Leuk om nog te vermelden dat Peter nog steeds op serieus niveau triathlons doet, met als recent hoogtepunt het Nederlands kampioenschap bij de masters.

  En kleinzoon Jules wordt ook klaargestoomd om topspeler te worden.

 • Tycho Huijsen (Heren 2)

  Sinds het seizoen 2020-2021 is Tycho Huijsen de coach van Heren 2 en assistent trainer bij de herenselectie.

  De Utrechter en kind van de club is tweemaal landskampioen geworden met UZSC. Hij maakte deel uit van Nationale Jeugdselecties en heeft prijzen gewonnen met verschillende jeugdteams. In 2019 besloot hij te stoppen met de selectie en werd lid van de Utrechtse staf. Momenteel speelt Tycho in Heren 4.

 • Leonie van der Molen (Heren 3)

  Als oud-international voelt Leonie de kwaliteiten en ambities van het team perfect aan. Vol met waterpolo-kennis en de nodige levenservaring weet zij deze gemêleerde groep zelfverklaarde oud-toppers met strakke hand te leiden. De fanatieke trainingen van Leonie zijn de reden dat de heren van haar team er allemaal, zonder uitzondering, zo strak uitzien! Zeuren en zeiken mogen de mannen niet als Leonie aan de kant staat. Leonie haalt het beste uit de mannen: in het water, in het clubhuis, maat ook daarbuiten. Leonie is daarnaast ook nog het creatieve brein achter de Heren 3 zwembroek en de UZSC fiets-outfit. Na elk Heren 3 teamuitje wordt er een blijvende herinnering achtergelaten in het clubhuis.

 • Danique Lauritsen (Heren 5)

  Danique valt erg in de smaak bij de mannen van Heren 5. Ze is naast een fantastische coach ook hun allerbeste vriendin. Ze kan wel eens streng zijn, maar rechtvaardig zonder ruimte voor gekkigheid tijdens een training of wedstrijd. Ze is een echte winnaar, verliezen kent ze niet. Ze is bijna dagelijks in het zwembad te vinden, betrokken bij de hele vereniging en altijd bereid om UZSC sportief of voor de gezelligheid te steunen. Ook kan Danique hele lekkere taarten maken en weet ze goed hoe ze de aandacht van 14 jongens kan vasthouden. Stiekem is iedereen verliefd op de coach.