• Meet the coaches!

  Leer hieronder al onze fantastische coaches kennen:

 • Mike van den Brink (Selectie)

  Na heel veel jaren met veel plezier gespeeld te hebben in Heren 1 van UZSC, ben ik sinds dit jaar
  coach van het team.

  Mijn doel is om het beste uit onze spelers te halen en eigen jeugd een kans te geven zich verder te
  ontwikkelen. Door onze planmatige aanpak en een team van hardwerkende spelers met veel talent en
  potentie, ben ik ervan overtuigd dat wij met de support vanuit de club onze prestatiedoelen kunnen
  halen.

  Mijn droom is om UZSC uit te zien groeien tot een professionele club, waarin een hoogstaande en
  stimulerende topsportomgeving de standaard is. Een plek waar kennis, kunde en faciliteiten worden
  geboden om spelers van jongs af aan op elk vlak te ondersteunen om hun sportieve ambities waar te
  maken.

 • Leonie van der Molen (Heren 3)

  Als oud-international voelt Leonie de kwaliteiten en ambities van het team perfect aan. Vol met waterpolo-kennis en de nodige levenservaring weet zij deze gemêleerde groep zelfverklaarde oud-toppers met strakke hand te leiden. De fanatieke trainingen van Leonie zijn de reden dat de heren van haar team er allemaal, zonder uitzondering, zo strak uitzien! Zeuren en zeiken mogen de mannen niet als Leonie aan de kant staat. Leonie haalt het beste uit de mannen: in het water, in het clubhuis, maat ook daarbuiten. Leonie is daarnaast ook nog het creatieve brein achter de Heren 3 zwembroek en de UZSC fiets-outfit. Na elk Heren 3 teamuitje wordt er een blijvende herinnering achtergelaten in het clubhuis.

 • Danique Lauritsen (Heren 5)

  Danique valt erg in de smaak bij de mannen van Heren 5. Ze is naast een fantastische coach ook hun allerbeste vriendin. Ze kan wel eens streng zijn, maar rechtvaardig zonder ruimte voor gekkigheid tijdens een training of wedstrijd. Ze is een echte winnaar, verliezen kent ze niet. Ze is bijna dagelijks in het zwembad te vinden, betrokken bij de hele vereniging en altijd bereid om UZSC sportief of voor de gezelligheid te steunen. Ook kan Danique hele lekkere taarten maken en weet ze goed hoe ze de aandacht van 14 jongens kan vasthouden. Stiekem is iedereen verliefd op de coach.

 • Maarten Ettinger (Heren 6 en 7)

  Maarten geeft al zijn trainingen met volle overgave. Maarten zorgt ervoor dat zijn “pupillen”, waarvan een aantal de vijftig al ruim is gepasseerd, de trainingen nog heel serieus nemen en zich schuldig voelen als ze een keer verstek moeten laten gaan. Dat je zoiets kan oproepen bij mensen, maakt Maarten uniek. Maarten is super fanatiek, hij wil altijd winnen en het beste uit het team halen. Hij kan ook wel eens uit zijn slof schieten, als de spelers het systeem niet begrijpen, de tegenstander te sterk is of de scheidsrechter gewoon niet mee wil werken. Op de trainingen doet Maarten wel eens wat oefeningen voor, eerst voor de linkshanders en daarna bedenkt hij pas dat gros van de spelers rechtshandig is. Maarten zwemt nog vaak en daarnaast fietst hij ook nog graag in de originele UZSC-fietskleding.