• Brigit Mulder nieuwe coach/trainer UZSC-dames selectie

  Brigit Mulder is met ingang van het seizoen 2022/2023 de nieuwe coach en hoofdtrainer van de damesselectie van UZSC. De ex-international won diverse prijzen met verschillende jeugdteams, kwam uit voor de Oranje A-selectie en speelde vier jaar in de Verenigde Staten. Momenteel is ze verbonden aan de Zwem- en Poloclub Nunspeet.  

  Brigit Mulder in reactie op haar aanstelling als coach en hoofdtrainer van de UZSC-damesselectie:
  “Het is een eer om aan de slag te mogen als hoofdtrainer van de damesselectie van UZSC. Ik zie ernaar uit om samen te mogen werken met Beatrix Fulop, die assistent-coach wordt, en Dagmar Genee die op de achtergrond betrokken zal blijven. Naast hun enorme kennis van waterpolo kennen zij de club en speelsters als geen ander. Het is een leuke, talentvolle, jonge ploeg en ik ben ervan overtuigd dat we samen kunnen groeien en mooie resultaten kunnen behalen.”  

 • Assistenten

  Naast onze nieuwe coach, hoofdtrainster en ex-international Brigit Mulder, zal de zeer ervaren Beatrix Fülöp, voor velen binnen UZSC geen onbekende, als assistent-coach het team versterken. Ze worden hier bijgestaan door Leontine Westerbroek met wat minder ervaring in het waterpolo maar wel de nodige ervaring in organiseren en verbinden 😉.

  Met de roots in Hongarije heeft Beatrix aldaar het waterpolovak geleerd zowel als speelster en als trainster. Inmiddels heeft zij bij UZSC ook haar sporen verdiend. In enkele jaren heeft zij uit verschillende jeugdteams succesvolle spelers voortgebracht en ook als hoofdtrainster van dames 1 mooie successen gehaald.

  Afgelopen jaren is zij niet meer actief geweest als coach of trainster maar het kriebelt nog steeds. Vanaf dit seizoen de nieuwe uitdaging om Brigit Mulder te begeleiden als jonge en enthousiaste coach van de UZSC damesselectie.

 • Leontine is van vroeger uit een (wedstrijd)zwemster en een groot liefhebster van water. Samen met Wim (van Evert) en hun twee waterpoloënde dochters (Frederique en Ghitte) wonen ze al enige jaren in Utrecht aan het water (waar al menig jeugdwaterpolo potje is gespeeld).

  De knepen van het teammanager vak en tevens de waterpolo passie heeft ze onder andere van Mireille Donselaar en Amarens Genee waarmee ze samen een aantal jaren de jeugd meiden teams hebben begeleid.

  Naast de passie voor het waterpolo kijken, heeft ze een echte passie voor mensen. Ik houd van mensen, wil ze graag motiveren, weten wat hen drijft en hen helpen om vol positiviteit & energie te doen waar ze goed in zijn. Samenwerken is voor mij essentieel, we doen het samen! Ik geloof in de kracht van teams om zo elkaar te versterken en zo samen tot de beste resultaten te komen!

  Tenslotte vind ik healthy food enorm belangrijk vooral voor sporters en zal dit zeker in de vorm van een lekkere maar gezonde snack terugkomen na de wedstrijden van het Dames Team 😉.

 • René Schoffelmeer (Dames 3)

  De witte haren, zijn enthousiasme, excel bestandjes, inzet, loyaliteit en vrijgevigheid maken René uniek. Zijn voorbesprekingen en legendarisch. Het is een combi van een bespreking en een “wat heb jij dit weekend gedaan” kringgesprek. Plezier staat bij René altijd voorop, maar wanneer de winst binnen handbereik is komt zijn fanatisme behoorlijk om het hoekje kijken. Net als Sparta zit UZSC in zijn hart en nieren. Hij staat al jaren aan de kant, op de tribune en aan de bar. Dames 3 en René hadden afgelopen seizoen een weddenschap: Voor elk behaald punt moest René een kilo afvallen. Gelukkig stopte het seizoen net wat eerder, want dames 3 haalden nogal wat punten binnen. René is een vrijwilliger die een voorbeeld moet zijn voor elke UZSC-er!